Υλικά για 10 άτομα:
- 400γρ. φύλλο κανταΐφι
- ¾ φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο, λιωμένο και καθαρισμένο
- 500ml κρέμα γάλακτος
- 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ροδόνερο
- 250γρ. φιστίκια Αιγίνης καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι:
- 2½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1½ φλιτζάνι νερό
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Βάζετε το λιωμένο βούτυρο σε ένα πιάτο και βουτώντας τα χέρια σας “ξαίνετε” το κανταΐφι, ώστε να διαποτιστούν τα νήματα και στο ψήσιμο να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Χωρίζετε το κανταΐφι στη μέση και το απλώνετε σε δύο βουτυρωμένα, ρηχά ταψάκια με διάμετρο 28 εκ. Τα βάζετε να ψηθούν στους 180οC μέχρι να ροδίσουν.
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα. Τη χτυπάτε με τη ζάχαρη σε σαντιγί, προσθέτετε το ροδόνερο, χτυπάτε λίγο ακόμη και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να δένει. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και το αφήνετε να δέσει αρκετά, μέχρι να έχει την πυκνότητα ελαιόλαδου.
- Όταν κρυώσει το κανταΐφι, το σιροπιάζετε με καυτό το σιρόπι. Το αφήνετε μέσα στα ταψάκια μέχρι να σερβίρετε.
- Για τη συναρμολόγηση του γλυκού, βάζετε τον ένα δίσκο κανταϊφιού σε πιατέλα. Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και πασπαλίζετε με τα μισά φιστίκια.
- Τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο δίσκο κανταϊφιού. Σκεπάζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα (με κορνέ) και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φιστίκια. Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου