«Τα γερμανικά είναι η γλώσσα του μέλλοντος», είναι μία φράση που είχε ειπωθεί επανειλημμένα και από πολλούς την περασμένη δεκαετία και τελικά επιβεβαιώνεται.


Η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας, τελικά, δίνει την ευκαιρία για μία θέση εργασίας στη Γερμανία σύμφωνα με όσα είπε στο cretalive.gr η κ. Ζηνοβία Λουιζάκη.


Η υπεύθυνη γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα με έδρα την Κρήτη, κ. Ζηνοβία Λουιζάκη ανακάλυψε το επιδοτούμενο πρόγραμμα «TheJobofMyLife», το οποίο και δίνει «εισιτήριο» για δουλειά στη Γερμανία.


Η κ.Λουιζάκη κάνοντας έρευνα στο διαδίκτυο και με κίνητρο να βοηθήσει τους νέους της Ελλάδας που βιώνουν την οικονομική κρίση και την ανεργία,ανακάλυψε το πρόγραμμα που δίνει τις καλύτερες προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση στη Γερμανία.


«Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον αναφορικά με την εύρεση θέσης εργασίας στη Γερμανία, ειδικότερα από τους κλάδους της ιατρικής, της νοσηλευτικής και της πληροφορικής», αναφέρει η κ. Λουιζάκη ενώ σχολιάζει πως ενδιαφέρον εκφράζεται και από εκείνους που δεν έχουν ολοκληρώσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Ερ.: «Είναι γεγονός πως εκφράζεται μεγάλο ενδιαφέρον για εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Ποιοι μπορούν να στραφούν σε εσάς για να μάθουν γερμανικά και τι είδους προετοιμασία προσφέρετε;»


Απ.: «Όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται να μάθουν τη Γερμανική γλώσσα, τόσο επιστήμονες όσο και παιδιά. Είμαι εξειδικευμένη μάλιστα, στην εκμάθηση ορολογίας ιατρικής και τουριστικών επαγγελμάτων για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Εγώ αναλαμβάνω την προετοιμασία για το ειδικό μάθημα στις πανελλήνιες εξετάσεις, για την εισαγωγή σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια αλλά και την προετοιμασία ιατρών, νοσηλευτών και μηχανικών οι οποίοι στοχεύουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά στη Γερμανία. 

Ακόμα, αναλαμβάνω να προετοιμάσω κατάλληλα όσους δε διαθέτουν απολυτήριο λυκείου αλλά στοχεύουν στην εύρεση εργασίας στη Γερμανία.»


Ερ.: «Τι απασχολεί περισσότερο όσους επιθυμούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά στη Γερμανία;»


Απ.: «Η μεγαλύτερη ανησυχία τους επικεντρώνεται στην αξιοπιστία του προγράμματος. 

Οι περισσότεροι διερωτώνται αν πράγματι πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο να τους εξασφαλίζει. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, και εγώ, έχουμε πρωταρχικό στόχο να στείλουμε τους Έλληνες οργανωμένα στο εξωτερικό. Ακόμα, πολλοί αναρωτιούνται «Θα βρω δουλειά;». 

Η απάντηση είναι ναι, με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν καλά τη γλώσσα και να έχουν διάθεση για δουλειά».


Ερ.: «Με τι τρόπο μπορείτε εσείς, να σταθείτε αρωγός στην προσπάθεια για εύρεση εργασίας του ενδιαφερόμενου;»


Απ.: «Έχω ξεκινήσει μία συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Προσφύγων Γερμανίας. Μάλιστα, έχω πιστοποιηθεί ως υπεύθυνη γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα με έδρα την Κρήτη. 

Από την πλευρά μου, μπορώ να κάνω την έρευνα για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν καθώς και να διεκπεραιώσω τις διαδικασίες που χρειάζεται να «κινηθούν», προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις θέσεις. 

Έχω ξεκινήσει συνεργασίες με το Λαικό Πανεπιστήμιο (VolkshochschuleDortmund), 45 κλινικές (KlinikumWestfalenLippe) στις οποίες μπορούν να προσληφθούν ιατροί κάνοντας αίτηση στο δωρεάν πρόγραμμα, αρίστης ποιότητας ESFBAMF, το οποίο χρηματοδοτείται από το Κοινωνικό Ευρωπαικό Ταμείο. 

Ακόμα, συνεργάζομαι με  εργοδότες στη Γερμανία στη Ρηνανία Βεστφαλία, όπως η «ΑZURIT Rohr GmbH» με 45 γηροκομεία σε όλη τη Γερμανία και η «Vita GmbH Gesellschaft der Arbeiterwohlfahrt in Duesseldorf ), μία κοινωνία πρόνοιας εργαζομένων που αναζητούν νοσηλευτικό προσωπικό με το project «EXAMINA» της ALEHA PROJECTBERATUNG. 

Τέλος, συνεργάζομαι με εργοδότη στη Γερμανία ο οποίος αναζητάει νοσηλευτικό προσωπικό για  ιδιωτικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία σε ολόκληρη τη Γερμανία.»


Το πρόγραμμα «The Job of My Life»

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «TheJobofMyLife» το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη έχει «κινήσει» το ενδιαφέρον των Ελλήνων.


Το πρόγραμμα αυτό αφορά όλους τους νέους της ΕΕ από 18 έως 35 ετών (έως και 40 ετών μάλιστα, για περιπτώσεις επαγγελμάτων υγείας) και δίνει την ευκαιρία είτε επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Γερμανία είτε, εναλλακτικά, προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μία εξειδικευμένη απασχόληση σε επάγγελμα με ανικανοποίητη ζήτηση εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα, με μεγάλη όμως ζήτηση στη Γερμανία.


Οι επιδοτήσεις που προσφέρει το πρόγραμμα αποσκοπούν κατά κύριο λόγο στην υπέρβαση των γλωσσικών εμποδίων και των λογικά προβλέψιμων δυσκολιών, οι οποίες ενδέχεται να επιδρούν αρνητικά στη διαδικασία της πρόσληψης και τοποθέτησης σε θέση εργασίας.


Όπως αναφέρει η κ.Λουιζάκη μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις αναφορικά με τις εξής επιδοτήσεις:


-χρηματοδότηση μιας σειράς μαθημάτων γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα


-εφάπαξ επιδότηση κόστους ταξιδιού αναχώρησης για συνέντευξη


-εφάπαξ επιδότηση κόστους ταξιδιού αναχώρησης για πρακτική άσκηση


-εφάπαξ επιδότηση κόστους ταξιδιού επιστροφής μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης


-εφάπαξ επιδότηση κόστους ταξιδιού αναχώρησης για έναρξη επαγγελματικής εκπαίδευσης σε εταιρικό περιβάλλον


-εφάπαξ κόστους ταξιδιού επιστροφής μετά από την πρόωρη ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης σε εταιρικό περιβάλλον

Σχετική ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Υπηρεσίας ZAV του Γερμανικού Οργανισμού Εργασίας και της κας Λουιζάκη Ζηνοβίας από το Ινστιτούτο Γερμανικών «Λουιζάκη» πραγματοποιήθηκε ενημέρωση “TheJobOfMyLife (ΜοbiPro-EU)” στο ξενοδοχείο ASTORIACAPSIS στο Ηράκλειο Κρήτης.


Εισηγήτρια της βραδιάς, κατόπιν αποδοχής πρόσκλησης εκ μέρους της κας Λουιζάκη ήταν η Σύμβουλος της Υπηρεσίας ZAV του Γερμανικού Οργανισμού Εργασίας, κ.α Σοφία Τουρνικίδου


Για περισσότερες λεπτομέρειες στην κ.Λουιζάκη:
(sina.luisaki@gmail.com)
Σωσικράτη 4Β, Ηράκλειο

ΤΗΛ. 2810263739

ΚΙΝ.6976307990

www.louizaki.gr