Περιγραφή:
Κρουασάν γαλλικού τύπου!
- 1 κιλό αλεύρι
- 20 γρ αλάτι
- 50 γρ μαγιά νωπή
- 130 γρ ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 400 γρ βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
1) Βάζω στο μίξερ τα υλικά με τη
σειρά που αναφέρονται παραπάνω εκτός από το βούτυρο. Ζυμώνω για 6 λεπτά
το ανοίγω σε φύλλο και το βάζω στο ψυγείο. Βγάζω το βούτυρο από το
ψυγείο και το βάζω σε λαδόκολλα.
2) Ανοίγω το βούτυρο
3) με τον πλάστη
4) σε φύλλο.
5) Το βάζω πάνω στη ζύμη
6) και βγάζω τη λαδόκολλα.
7) Τυλίγω τη ζύμη
8) και την ανοίγω και την ξανατυλίγω 3 φορές
9) και μετά την αφήνω να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
10) Ανοίγω με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο πάχους 3,5 χιλ.
11) Το κόβω σε λωρίδες
12) και μετά σε τρίγωνα
13) και τα αφήνω να ξεκουραστούν στους 25 οC (και να φουσκώσουν).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου