Με το ξέσπασμα του Πρίαμου Ιερωνυμάκη σημαδεύτηκε η σημερινή δίκη για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία.


“Φταίω κι εγώ και γι' αυτό νιώθω τύψεις” κατέθεσε στο δικαστήριο ο κ. Ιερωνυμάκης αναφερόμενος στα χρόνια προβλήματα που δημιουργούσε η συγκεκριμένη οικογένεια στον Προφήτη Ηλία.
Στην κατάθεσή του έκανε λόγο για όλα όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Πρίαμος Ξυδάκης με τα προβλήματα που υπήρχαν με την συγκεκριμένη οικογένεια.


“Όλα αυτά τα χρόνια η συγκεκριμένη οικογένεια κυκλοφορούσε με όπλα και συγχρόνως δημιουργούσε πολλά προβλήματα ενώ αντίθετα ο Γιάννης Ξυδάκης και η οικογένειά μας δεν είχε ποτέ όπλα”, επεσήμανε ενώ την ίδια ώρα καταλόγισε ευθύνες στον εαυτό του για τα τόσα χρόνια που σιωπούσε.


“Τόσα χρόνια που αυτή η οικογένεια σκορπούσε τον τρόμο παντού εγώ σιωπούσα και γι' αυτό νιώθω τύψεις. Είτε επειδή κοίταζα τη δουλειά μου, είτε επειδή φοβόμουν και ήθελα να τα έχω με όλους καλά, δεν μιλούσα και τώρα θρηνούμε δύο νεκρούς”, ανέφερε στο δικαστήριο ο κ. Ιερωνυμάκης.


Εκτός από τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη κατέθεσαν σήμερα και οι μάρτυρες κατηγορίας για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος του πατέρα ενός εκ των δύο θυμάτων, Γιάννη Ξυδάκη.

Μάλιστα, ένας εκ των μαρτύρων, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο συμβάν, αναγνώρισε τον έναν κατηγορούμενο ως δράστη.
Η δίκη διεκόπη στις 5 το απόγευμα και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.


Σημειώνεται ότι τελικά ξεπεράστηκε η εμπλοκή που αιφνιδίως παρουσιάστηκε στις 25 Νοεμβρίου, όταν ένορκος δήλωσε σοβαρό πρόβλημα υγείας, που πιθανότατα θα την επέτρεπε από τη συμμετοχή της στη δίκη. 

 Στην περίπτωση αυτή η δίκη θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση μιας μακράς διαδικασίας. Τελικά η δίκη συνεχίστηκε, σήμερα, παρουσία της εν λόγω ενόρκου.