Μοσχάρι καπαμά με κολοκυθάκια (μερίδες 6)

Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο - προαιρετικά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά
2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας, το σκεπάζουμε καλά με νερό και το σιγοβράζουμε για περίπου 1,5 ώρα, να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
2.Αφού βράσει για 40', προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και τη ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
3. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια κι αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τα προσθέτουμε ολόκληρα στο κρέας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο νερό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους). Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σιγοβράζουμε για περίπου 10΄. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια! Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστη δεμένη σάλτσα.
5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αν θέλουμε.


Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1/4 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο - προαιρετικά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά και μικρά
2 πατάτες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς
2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας, το σκεπάζουμε καλά με νερό και το σιγοβράζουμε για περίπου 1,5 ώρα, να μαλακώσει, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
2.Αφού βράσει για 40', προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα και τη ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
3. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια κι αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τα προσθέτουμε ολόκληρα στο κρέας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο νερό (θα κατεβάσουν και τα κολοκυθάκια τα υγρά τους). Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σιγοβράζουμε για περίπου 10΄. Να μην παραβράσουν τα κολοκυθάκια! Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστη δεμένη σάλτσα.
5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου