news

περιεργα νεα, παραξενα νεα, περιεργα φαινομενα, περιεργα του κοσμου, αστεια video, παράξενα, Στυλ, Γυναίκες, Άποψη, Χιούμορ, ειδήσεις,news,επικαιρότητα, ενημέρωση, νέα, καιρός, media, Ελλάδα, Κόσμος, κυβέρνηση, Βενιζέλος, Σαμαράς, Υπουργείο, πολιτική, Τσίπρας, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικονομία, ανεργία, απεργία, Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Οικονομία, αθλητικά, αυτοκίνητο, διασκέδαση, Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Ελληνικές εφημερίδες, ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Espresso, Sport day, Derby, Πρωταθλητής και άλλα, ειδήσεις, επικαιρότητα, ενημέρωση, news, τηλεόραση, tv, ραδιόφωνο, radio,blogs, απόψεις, ελλάδα, κόσμος, πολιτική, οικονομία, περιβάλλον, τεχνολογία, υγεία, πολιτισμός, αθλητισμός TOP 100 ΑΓΑΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΔΡΑΣ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΣΤΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΓΕΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΡΙΦΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ VS ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΖΩΑ ΖΩΔΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΙΝΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΑΝΑ ΜΟΔΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΟΚ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΕΣΤ ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟΠ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΤΡΙΚ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

live scores

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ


Η σύγχρονη εκδοχή του υπόγειου ελέγχου των μυστικών εταιριών επί των χρηματοπιστωτικών αγορών και των Υπηρεσιών Πληροφοριών έχει τις ρίζες της στην μυστική εταιρία της «Στρογγυλής Τράπεζας», που διατηρούσε τον έλεγχο του κόσμου κατά την εποχή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Οι γνώσεις μας για την «Στρογγυλή Τράπεζα» προέρχονται από μια πολύ έγκυρη πηγή, από μέσα, τον καθηγητή Κάρολ Κουίγκλι, στη Σχολή Διπλωματίας του πανεπιστημίου του Τζώρτζταουν στις ΗΠΑ. Ο Κουίγκλι, σε δύο τεκμηριωμένα βιβλία του με τον τίτλο Tragedy and Hope (Τραγωδία και Ελπίδα) και The Anglo-American Establishment (To Αγγλο-Αμερικανικό Κατεστημένο), περιγράφει λεπτομερώς τη δημιουργία της «Στρογγυλής Τράπεζας» στο Λονδίνο το 1891. Τότε, τρεις άνδρες οργάνωσαν μια μυστική εταιρία «η οποία επρόκειτο, για περισσότερα από 50 χρόνια, να είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνάμεις στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της βρετανικής αυτοκρατορικής και εξωτερικής πολιτικής». Εκτός από τον εμπνευστή της και απίστευτα πλούσιο μεγιστάνα Σέσιλ Ρόουντς, οι άλλοι που εμπλέκονταν ήταν ο Ουίλλιαμ Τ. Στενς, διάσημος δημοσιογράφος, ο Ρέτζιναλντ Μπέλιος Μπρετ, φίλος και έμπιστος της βασίλισσας Βικτωρίας και ο Αλφρεντ Μίλνερ.

Μετά τον θάνατο του Ρόουντς το 1902 και την ανάληψη της ηγεσίας από τον Αλφρεντ Μίλνερ, η Στρογγυλή Τράπεζα έψαχνε αγγλόφιλους Αμερικανούς για τη δημιουργία της αμερικανικής παραλλαγής της - του Γραφείου Ερευνας, το οποίο δεν σήμαινε τίποτα για το ευρύ κοινό, αλλά ήταν αναγνωρίσιμο από τους μυημένους.

Τον Ιούνιο του 1918, στο Συνέδριο Ειρήνης των Βερσαλλιών συναντήθηκαν τα τελευταία μέλη των δύο σημαντικών τότε μυστικών εταιριών, πυρήνων των μετέπειτα ισχυρών ελίτ του «Δικτύου». Η Στρογγυλή Τράπεζα ήταν παρούσα με τα μέλη της ως συμβούλους του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ και οι μελετητές του Γρα φείου Έρευνας δικτυώνονταν με τους άλλους ξένους ειδικούς. Παρούσα ήταν και η αντιπροσωπία μιας επίλεκτης ομάδας κεφαλαιούχων και νομικών της Νέας Υόρκης, που αποτελούσαν τον αρχικό πυρήνα του CFR. Μόλις το Συνέδριο Ειρήνης τελείωσε και η Χάρτα της Κοινωνίας των Εθνών υπογράφηκε από τον πρόεδρο Ουίλσον εκ μέρους των ΗΠΑ, αυτές οι μυστικές εταιρίες συναντήθηκαν ως ισότιμες και οργάνωσαν το σχέδιο ενός κοινού Αγγλο-Αμερικανικού Ιδρύματος Διεθνών Σχέσεων, με στόχο την προετοιμασία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Μέχρι το 1926, η βρετανική οργάνωση είχε μετονομασθεί σε Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, όνομα το οποίο εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι σήμερα. Οι συναντήσεις στις Βερσαλλίες έγιναν στο Hotel Majestic και ορισμένοι Αμερικανοί συγγραφείς των συνωμοσιών τείνουν να θεωρούν τη συγκυρία αυτή ως την αρχική εμφάνιση της μετέπειτα θρυλικής Ομάδας Majestic, που συνδέθηκε με άκρως απόρρητα τεχνολογικά προγράμματα των ΗΠΑ μεταπολεμικά.
Όταν η Αμερική εισήλθε τελικά στον Β' Παγκόσμιο, πολλά από τα μέλη του CFR δούλεψαν στο Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) - πρόδρομο της CIA. To CFR βγήκε από τον Πόλεμο πολύ ενισχυμένο και οι άνθρωποι του ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του ΟΗΕ. Στην ιδρυτική συνάντηση το 1945, στο Σαν Φρανσίσκο, «οι σαράντα επτά από τους αντιπροσώπους των ΗΠΑ ήταν μέλη του CFR» (κατά τους Bernett και Games)...

Ο Αϊζενχάουερ και ο Νίξον ήταν τα πρώτα μέλη του CFR που εξελέγησαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα το 1952. Ο ηττημένος Αντλάι Στήβενσον ήταν επίσης μέλος του CFR.

To CFR πέρασε σε μια νέα περίοδο, όταν ανέλαβε επικεφαλής του ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ της Chase Manhattan Bank. Στις 23 και 24 Ιουλίου του 1972 ιδρύεται στην ιδιωτική κατοικία του Ντέιβιντ Ροκφέλερ η νεότερη «εταιρία», η Τριμερής Επιτροπή, με στόχο τη σύνδεση ΗΠΑ-Ευρώπης με την Ιαπωνία, για τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου συστήματος μέσω των τριών βιομηχανικών μηχανών της πλανητικής Οικονομίας.

Ο Τζίμυ Κάρτερ, ένας αφανής φυστικάς της Τζώρτζια, γίνεται κυβερνήτης της Πολιτείας και μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι πιο βασικοί συνεργάτες του, Σάιρους Βανς και Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ήταν μέλη των εταιριών αυτών. Ο Ρήγκαν, στη συνέχεια, δεν ανήκε ούτε στην Τριμερή ούτε στο CFR. Δεν ήταν, επίσης, μέλος της Μπίλ-ντερμπεργκ, ούτε της αδελφότητας Skull and Bones (Κρανίο και Οστά). Συμμετείχε, όμως, στις θρυλικές μυστικές συνάξεις του Bohemian Grove (Βοημικού Άλσους).Όταν ρωτήθηκε «ποιος κυβερ νά την Αμερική», απάντησε ότι τις αποφάσεις γι' αυτή τη χώρα και, κατά συνέπεια, για τον υπόλοιπο κόσμο, τις παίρνει μια κρυφή ελίτ...

Όταν ο Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος διαδέχθηκε τον Ρήγκαν, διόρισε ένα από τα καλύτερα νέα στελέχη του CFR, την Κοντολίζα Ράις, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Άλλα τέσσερα, τουλάχιστον, μέλη της κυβέρνησης του ήταν μέλη του: οι Μπρεντ Σκόουκροφτ, Κόλιν Πάουελ, Ντικ Τσένι και Πωλ Γούλφοβιτς.

Το 2000, τόσο ο Τζωρτζ Μπους ο νεότερος όσο και ο Τζων Κέρρυ ήταν μέλη της μυστικής εταιρίας Skull and Bones και οι σύμβουλοι του Μπους ήταν μέλη του CFR. To 2004, η στρατηγική του Μπους «Ή μαζί μας ή εναντίον μας» επιβλήθηκε της πολιτικής του Κέρρυ, που ήθελε πολυμερή συνεργασία με την Ευρώπη.

Σήμερα, τα μέλη του CFR ελέγχουν τις παγκόσμιες τραπεζικές συναλλαγές, τον μεγαλύτερο μηχανισμό συλλογής πληροφοριών του κόσμου, τους περισσότερους γιγαντιαίους οργανισμούς ΜΜΕ και τις περισσότερες από τις κυρίαρχες πολυεθνικές με έδρα τις ΗΠΑ.

Ο έλεγχος των ΗΠΑ ήταν το πρώτο βήμα για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Ο έλεγχος των Συμμάχων της Αμερικής ήταν το δεύτερο. Η αλυσίδα των ανίερων συμμαχιών έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της και, με τις συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις του «Δικτύου» της παγκόσμιας Ολιγαρχίας, η τρομοκρατία έχει γίνει το νέο μέσο διά του οποίου η παλιά στρατηγική τού «διαίρει και βασίλευε» εφαρμόζεται σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου