news

περιεργα νεα, παραξενα νεα, περιεργα φαινομενα, περιεργα του κοσμου, αστεια video, παράξενα, Στυλ, Γυναίκες, Άποψη, Χιούμορ, ειδήσεις,news,επικαιρότητα, ενημέρωση, νέα, καιρός, media, Ελλάδα, Κόσμος, κυβέρνηση, Βενιζέλος, Σαμαράς, Υπουργείο, πολιτική, Τσίπρας, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικονομία, ανεργία, απεργία, Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Οικονομία, αθλητικά, αυτοκίνητο, διασκέδαση, Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Ελληνικές εφημερίδες, ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Espresso, Sport day, Derby, Πρωταθλητής και άλλα, ειδήσεις, επικαιρότητα, ενημέρωση, news, τηλεόραση, tv, ραδιόφωνο, radio,blogs, απόψεις, ελλάδα, κόσμος, πολιτική, οικονομία, περιβάλλον, τεχνολογία, υγεία, πολιτισμός, αθλητισμός TOP 100 ΑΓΑΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΔΡΑΣ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΣΤΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΓΕΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΡΙΦΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ VS ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΖΩΑ ΖΩΔΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΙΝΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΑΝΑ ΜΟΔΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΟΚ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΕΣΤ ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟΠ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΤΡΙΚ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

live scores

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο
Υλικά:

2 κιλά βερίκοκα
1½ κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
1 ποτήρι νερό
Πλένετε τα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Τα κόβετε στα τέσσερα και τα αδειάζετε εναλλάξ με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Τα αφήνετε σκεπασμένα για 4-5 ώρες.
Προσθέτετε το νερό και βράζετε τα φρούτα σε μέτρια φωτιά, αφαιρώντας τον αφρό με τρυπητή κουτάλα όταν είναι απαραίτητο.
Σπάζετε τα κουκούτσια από 10 βερίκοκα, αλέθετε την ψίχα τους και τη βάζετε σε ένα κομμάτι τουλπάνι το οποίο δένετε σε πουγκάκι.
Το ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα (καινούρια αν είναι δυνατόν, για να μην αλλοιωθεί η γεύση της μαρμελάδας με ξένες οσμές) μέχρι η μαρμελάδα να δέσει και να γίνει διαφανής και γυαλιστερή. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν ρίξετε μερικές σταγόνες από το χυμό της σε παγωμένο πιατάκι και δεν απλώσουν.
Αφαιρείτε το τουλπάνι και αδειάζετε αμέσως τη μαρμελάδα (καυτή όπως είναι) σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνετε με το καπάκι τους, τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα. Μόνο όταν κρυώσουν γυρνάτε τα βάζα από την καλή και τα διατηρείτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Μετά το άνοιγμα του βάζου, βάζετε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου