news

περιεργα νεα, παραξενα νεα, περιεργα φαινομενα, περιεργα του κοσμου, αστεια video, παράξενα, Στυλ, Γυναίκες, Άποψη, Χιούμορ, ειδήσεις,news,επικαιρότητα, ενημέρωση, νέα, καιρός, media, Ελλάδα, Κόσμος, κυβέρνηση, Βενιζέλος, Σαμαράς, Υπουργείο, πολιτική, Τσίπρας, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικονομία, ανεργία, απεργία, Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Οικονομία, αθλητικά, αυτοκίνητο, διασκέδαση, Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Ελληνικές εφημερίδες, ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Espresso, Sport day, Derby, Πρωταθλητής και άλλα, ειδήσεις, επικαιρότητα, ενημέρωση, news, τηλεόραση, tv, ραδιόφωνο, radio,blogs, απόψεις, ελλάδα, κόσμος, πολιτική, οικονομία, περιβάλλον, τεχνολογία, υγεία, πολιτισμός, αθλητισμός TOP 100 ΑΓΑΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΔΡΑΣ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΣΤΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΓΕΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΡΙΦΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ VS ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΖΩΑ ΖΩΔΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΙΝΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΑΝΑ ΜΟΔΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΟΚ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΕΣΤ ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΣΕΞ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟΠ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΤΡΙΚ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

live scores

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Στο επίκεντρο το περίφημο "Σπήλαιο του Διός"


Τα λάθη ως προς τη διαχείριση του τρίτου σε επισκεψιμότητα τουριστικού αξιοθέατου στην Κρήτη, επισημαίνει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. 
Το Δικταίο Άντρο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του βουνού Δίκτη στην Κρήτη, πάνω από το χωριό Ψυχρό στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης, σε υψόμετρο 1020μ. Θεωρείται από τα σημαντικότερα διεθνώς γνωστά σπήλαια, με μεγάλο μυθολογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Το σπήλαιο έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πλήθους Ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων που έχουν κατά καιρούς ανασκάψει το εσωτερικό του. Ευρήματα νεολιθικά, μινωικά, υστερομινωϊκά, γεωμετρικά, αρχαϊκά, κλασικά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά αποδεικνύουν τη συνεχή χρήση του από τον άνθρωπο, κυρίως για λατρευτικούς σκοπούς.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «είναι χαρακτηριστική η «διαχείριση» του τουριστικού προϊόντος αναφορικά με τη λειτουργία του τρίτου πιο επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου της Κρήτης (μετά την Κνωσσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) που αποφέρει στα ταμεία του κράτους έσοδα από τα εισιτήρια που κόβουν οι χιλιάδες επισκέπτες».  

Πιο συγκεκριμένα, «ενώ η ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ενημερώνει τους επισκέπτες ότι ο χώρος είναι ανοικτός μέχρι τις 5.30 το απόγευμα ο χώρος κλείνει στις 2.30 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα ολόκληρες εκδρομές επισκεπτών να πέφτουν πάνω στο λουκέτο, αφού οι περισσότεροι προγραμματίζουν να βρίσκονται εκεί μεσημέρι, λόγω και της μεγάλης απόστασης μέχρι το Ψυχρό.
Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία πρόσληψης φύλακα ώστε να παραμένει ανοικτό το σπήλαιο μέχρι το απόγευμα. Ο φύλακας θα τοποθετηθεί με 6μηνη σύμβαση από τον Ιούλιο μέχρι τον Γενάρη και όχι από τον Απρίλη έως τον Οκτώβρη, για να καλύψει ολόκληρη την τουριστική σεζόν και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για δέκατη χρονιά» υπογραμμίζει ο Βουλευτής.

Επιπροσθέτως, ενώ το σπήλαιο κλείνει στις 2.30 μ.μ , ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, αφήνει τους τουρίστες να σταθμεύουν τα οχήματα στο δημοτικό πάρκινγκ προκειμένου να εισπράττει το αντίτιμο και μετά ας διαπιστώνουν μόνοι τους πως το Σπήλαιο είναι κλειστό. Δηλαδή οι τουρίστες πληρώνουν τη στάθμευση για να επισκεφτούν τον χώρο, ενώ αυτός είναι κλειστός.


Τέλος, όπως επισημαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης «τη στιγμή που υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας, αυτή η προβληματική διαχείριση δείχνει προχειρότητα και υποβαθμίζει την χώρα στα μάτια των επισκεπτών με όλες τις συνέπειες που αυτό έχει για τη δυσφήμηση της Ελλάδας στο εξωτερικό» ενώ ζητά την οριστική αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων το συντομότερο, δεδομένου ότι η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες.
Πηγή: CretePlus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου